Užkandžiai šašlykui: ką patiekti su šašlyku lauke, išskyrus salotas

maistas prie šašlyko

Mūsų kultūroje šašlykas yra stipriai siejamas su poilsiu gamtoje. Kad neapsiribotumėte vien mėsa, siūlome paįvairinti pikniko meniu lengvais, skaniais ir lengvai paruošiamais užkandžiais. Patariame, ką dėti ant stalo šašlykui.

Marinuotos alyvuogės su kaparėliais

Alyvuogės, juodosios alyvuogės ir kaparėliai yra idealūs   užkandžiai šašlykui . Taip pat galite marinuoti bet kokio sūrio gabalėlius, pavyzdžiui, fetą ar suluguni.

20 minučių

Papildomas laikas : 24 valandos

6 porcijoms paruošti reikės:

  • alyvuogės – 1 puodelis
  • alyvuogės – 1 puodelis

Marinatui:

  • raudonojo vyno actas – 1/4 puodelio
  • alyvuogių aliejus – 1/4 puodelio
  • čili pipiras – 1 vnt.
  • citrinos sultys – 2 šaukštai.
  • kaparėliai – 1 valgomasis šaukštas.
  • česnakas – 2 skiltelės
  • citrina (žievelė) – 1 vnt.
  • raudonėlis – 1 arb. šaukštelis.

1. Nusausinkite alyvuoges kiaurasamtyje, kad pašalintumėte sūrymą. Supilkite į švarų stiklinį indą.

2. Smulkiai supjaustykite česnaką ir čili pipirą. Puode sumaišykite alyvuogių aliejų, vyno actą, česnaką, čili pipirą, raudonėlį, kaparėlius ir tarkuotą citrinos žievelę. Užvirinkite.

3. Virkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Įpilkite citrinos sulčių, išmaišykite. Užpilkite alyvuoges gautu marinatu.

4. Šašlyko užkandį reikia marinuoti mažiausiai 24 valandas. Geriausiems rezultatams pasiekti periodiškai suplakite stiklainį.

Naudingas patarimas

Po maždaug 12 valandų marinavimo į užkandį galite įdėti smulkiai supjaustytų petražolių.

Saldžiųjų pipirų užkandis su sūriu ir žolelėmis

Užkandis prie šašlyko ant šventinio stalo ne visada yra ilgas ir sudėtingas patiekalas. Pavyzdžiui, jei iš anksto sumaišysite kreminį sūrį , tai prieš patiekiant tereikės juo užtepti saldžiosios paprikos gabalėlių. Užkandį galima paruošti namuose, sudėti į indą su sandariu dangteliu ir pristatyti į gamtą.

  

15 minučių

4 porcijoms paruošti reikės:

  • saldžiosios paprikos – 2-3 vnt.
  • tirštas varškės sūris, kurio riebumas 5–9 % – 150 g
  • minkštas kreminis sūris – 150 g
  • žalieji svogūnai – 1 maža ryšelis
  • nerafinuotas augalinis aliejus – 2 šaukštai.
  • krapai – 4-5 šakelės
  • grietinė – 1 kupinas šaukštas
  • druska
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

Patiekti:

  • sezamo sėklos

1. Paprikas perpjaukite išilgai į ketvirčius arba į 6 dalis. Nupjaukite kotelius, išimkite vidurius. Smulkiai supjaustykite laiškinius svogūnus ir krapus.

2. Varškės sūrį ir kreminį sūrį sumaišykite su grietine ir sviestu, įberkite žolelių, druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite. Gauta mase aptepkite paprikos griežinėlius. Įdėkite į šaldytuvą 5–10 minučių.

3. Sezamo sėklas 1–2 minutes padžiovinkite sausoje keptuvėje, nuolat kratydami. Prieš patiekdami, paprikas pabarstykite sezamo sėklomis.

Lengvai sūdyti agurkai su sojų padažu

Šis agurkų užkandis šašlykui bus gardus net ir tuo atveju, jei vaisiai bus pernokę ir šiek tiek pasenę. Pamirkykite juos labai šaltame vandenyje kelias valandas, tada išimkite šerdį su sėklomis.

15 minučių

Papildomas laikas : 2 valandos

4 porcijoms paruošti reikės:

  • agurkai – 500 g
  • sojų padažas – 2 šaukštai.
  • rafinuotas augalinis aliejus – 2 šaukštai.
  • česnakas – 3 skiltelės
  • ryžių actas – 1 valgomasis šaukštas.
  • sezamo sėklos – 1 valgomasis šaukštas.
  • granuliuotas cukrus – 1 valg. l.
  • čili milteliai – 1/2 arb. šaukštelio.
  • druska – 1/2 arb. šaukštelio.

1. Agurkus iš anksto pamirkykite šaltame vandenyje. Nupjaukite galiukus. Perpjaukite skersai per pusę, tada išilgai į ketvirčius.

2. Sudėkite agurkus į plastikinį indą, pabarstykite druska, išmaišykite ir palikite 20 minučių. Susmulkinkite česnako skilteles, sumaišykite su sojų padažu, augaliniu aliejumi, actu, cukrumi ir maltais čili pipirais. Išmaišykite.

3. Užpilkite agurkus gautu marinatu, gerai išmaišykite, palikite kambario temperatūroje 2 valandas. Retkarčiais pamaišykite. Galite švelniai pakratyti indą su uždengtu dangteliu.

4. Prieš patiekiant, lengvai pasūdytus agurkus pabarstykite sezamo sėklomis.

Avokadų humusas su daržovių lazdelėmis

Tradicinis Artimųjų Rytų patiekalas dažnai patiekiamas su šašlyku, mėsos troškiniu , lavašu, šviežiomis arba marinuotomis daržovėmis. Jis skanus, sotus, puikus sprendimas didelei kompanijai.

20 minučių

4 porcijoms paruošti reikės:

  • virti arba konservuoti avinžirniai – 250 g
  • avokadas – 1 vnt.
  • laimo sultys – 3 šaukštai.
  • alyvuogių aliejus – 3 šaukštai.
  • tahini – 1,5 šaukšto.
  • česnakas – 1 skiltelė
  • malto kumino
  • druska
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

Patiekti:

  • morkos – 2 vnt.
  • agurkas – 1 vnt.
  • salieras – 1 stiebas
  • šviežios kalendros
  • raudonųjų pipirų dribsniai

1. Avokado minkštimą supjaustykite atsitiktinėmis juostelėmis, morkas, salierus ir agurkus – didelėmis, lygiomis lazdelėmis. Nuimkite kalendros kotelius ir smulkiai supjaustykite lapus.

2. Į trintuvą sumaišykite avinžirnius, alyvuogių aliejų, tahini, laimo sultis ir česnaką. Trinkite iki vientisos masės, maždaug 2 minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir įberkite žiupsnelį kmynų.

3. Sudėkite avokado griežinėlius ir vėl išplakite. Mišinys turi tapti purus ir vientisas.

4. Patiekite humusą kaip užkandį lauko kepsniams, pabarstę kalendra ir raudonųjų pipirų dribsniais. Daržovių lazdeles patiekite atskirai.

Daikon ir arbūzų užkandis

Šis neįprastas užkandis – tai atsakymas į klausimą, ką patiekti su avienos šašlyku ar kita riebia mėsa. Arbūzą ir daikoną galima iš anksto supjaustyti plonais griežinėliais ir pasiimti su savimi į pikniką termokrepšyje su aušinimo elementais. Prieš patiekiant užkandį reikia pagardinti.

15 minučių

2 porcijoms paruošti reikės:

  • arbūzas – 1/2 vnt.
  • daikonas – 1 vnt.
  • vynuogių sėklų aliejus – 2 šaukštai.
  • citrinos sultys – 1 arb. šaukštelis.
  • šviežio čiobrelio, smulkiai supjaustyto
  • malta paprika
  • druska
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

Patiekti:

  • šalavijas

1. Daikoną ir arbūzą supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite į gilų dubenį.

2. Atskirame dubenyje sumaišykite citrinos sultis, čiobrelius, druską, pipirus, papriką ir vynuogių kauliukų aliejų.

3. Užpilkite padažu arbūzą ir daikoną, išmaišykite ir papuoškite šviežiu šalaviju.

Naudingas patarimas

Vietoj arbūzo galite naudoti melioną , jis taip pat bus skanus.

Marinuoti svogūnai šašlykui

Svogūnai, supjaustyti plonais žiedais greitame marinate, bus paruošti per porą valandų. Jei norite, galite įdėti šviežių krapų ar kitų žolelių pagal skonį.

40 minučių

Papildomas laikas : 1–2 valandos

6 porcijoms paruošti reikės:

  • raudonasis svogūnas – 2 vnt.
  • natūralus actas – 100 ml
  • cukrus – 1–2 arb. šaukšteliai.
  • druska – 1 arb. šaukštelis.
  • česnakas – 1 skiltelė
  • juodieji pipirai – 1/4 arb. šaukštelio.
  • kalendros sėklos – 1/4 šaukštelio.

1. Svogūną supjaustykite plonais žiedais arba pusžiedžiais, o česnaką – plonais griežinėliais.

2. Į puodą supilkite 100 ml geriamojo vandens, suberkite actą, druską, cukrų, kalendrą ir pipirų grūdelius. Užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.

3. Svogūną sudėkite į švarų stiklinį indą. Sudėkite česnaką. Užpilkite marinatu, uždenkite ir palikite bent 1–2 valandoms.

Gruziniško stiliaus baklažanų suktinukai

Baklažanų užkandis prie šašlyko suteiks puotai tikrą kaukazietišką prieskonį. Jei įmanoma, riešutų suktinukus papuoškite granatų sėklomis ir šviežiais kalendros lapeliais.

45 minutės

Papildomas laikas : 20–30 minučių

4 porcijoms paruošti reikės:

  • baklažanai – 500 g
  • graikinis riešutas – 100 g
  • česnakas – 4 skiltelės
  • kalendra — 10 g
  • maltos kalendros – 1 arb. šaukštelis.
  • utsho-suneli — 1 arb. šaukštelis.
  • Imeretijos šafranas — 1 val. l.
  • baltojo vyno actas – 1 arb. šaukštelis.
  • rafinuotas augalinis aliejus
  • druska

1. Nupjaukite baklažanų kotelius. Nenuimkite odelės. Vaisius supjaustykite maždaug 5 mm storio išilginėmis riekelėmis. Gausiai įtrinkite jas druska iš abiejų pusių, sudėkite į dubenį ir palikite 20–30 minučių.

2. Nusausinkite baklažanų sultis, lengvai nuspauskite, nusausinkite servetėlėmis. Įkaitinkite didelę keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus. Kepkite baklažanų griežinėlius porcijomis ant vidutinės ugnies apie 2 minutes iš kiekvienos pusės. Sudėkite ant suglamžytų popierinių rankšluosčių.

3. Nuluptus graikinius riešutus susmulkinkite trintuvu. Sudėkite per presą išspaustą česnaką, prieskonius ir druską.

4. Plakite mišinį iki vientisos masės, stengdamiesi, kad riešutai neišskirtų aliejaus. Įpilkite acto ir kelis šaukštus vandens. Masė turėtų įgauti pienišką atspalvį ir tapti mažiau tanki.

5. Kiekvieną baklažano riekelę gausiai patepkite riešutų padažu, pabarstykite žolelėmis ir susukite. Sudėkite suktinukus į serviravimo lėkštę, papuoškite pagal skonį ir patiekite.

Greitai paruošiamos korėjietiško stiliaus marinuotos cukinijos

Pagal šį receptą pagamintos cukinijos arba moliūgai yra traškūs ir labai apetitiški. Vietoj krapų galite naudoti šviežią peletrūną arba kalendrą, o patiekdami užkandį pabarstykite ne sezamo sėklomis, o smulkintais žemės riešutais. Taip pat neliks nereikalingi pora lašų tamsaus sezamo aliejaus.

20 minučių

Papildomas laikas : 30 minučių

6 porcijoms paruošti reikės:

  • cukinijos – 500 g
  • alyvuogių aliejus – 60 ml
  • krapai – 15 g
  • česnakas – 3 skiltelės
  • citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas.
  • juodieji pipirai – 5 vnt.
  • kalendros sėklos – 3 g
  • granuliuotas cukrus – 3 g
  • druska

Patiekti:

  • sezamo sėklos – 1 valgomasis šaukštas.

1. Nuluptas česnako skilteles sudėkite ant lentos, sutrinkite plokščiąja peilio puse ir smulkiai supjaustykite. Krapus smulkiai supjaustykite, pašalindami kietus kotelius. Česnaką ir krapus sudėkite į didelį dubenį, lengvai sutrinkite, užpilkite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.

2. Kalendros sėklas ir juoduosius pipirus sutrinkite grūstuve. Į dubenį su žolelėmis suberkite prieskonius, įberkite druskos ir cukraus. Išmaišykite.

3. Cukiniją supjaustykite plonais, išilgais griežinėliais. Lupti nebūtina. Sudėkite cukiniją į dubenį su marinatu. Atsargiai išmaišykite, kad visos riekelės būtų apsemtos skysčiu.

4. Uždenkite dubenį maistine plėvele arba sandariu dangteliu. Šaldykite 30 minučių. Patiekdami pabarstykite skrudintomis sezamo sėklomis.

Kepti kukurūzai

Jauni, kepti kukurūzai puikiai tinka šašlykui, kepsniui ir folijoje suvyniotiems kiaulienos šonkauliukams . Jei nemėgstate sviesto, jį pakeiskite ypač tyru alyvuogių aliejumi.

30 minučių

4 porcijoms paruošti reikės:

  • saldūs kukurūzai ant burbuolės – 4 vnt.

Marinatui:

  • suminkštintas sviestas – 60 g
  • šviežias bazilikas – 2 šakelės
  • česnakas – 1 skiltelė
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio.
  • citrinpipiriai – 1/2 arb. šaukštelio.
  • druska

1. Nuvalykite jaunas kukurūzų burbuoles nuo išorinių lapelių ir šilkinių siūlų. Nuo folijos ritinėlio nuplėškite 4 25–30 cm ilgio lakštus. Kiekvieną burbuolę suvyniokite į atskirą lakštą, kad visi kukurūzai būtų folijoje.

2. Sudėkite kukurūzus ant grotelių ir kepkite apie 15 minučių, dažnai vartydami. Patikrinkite burbuoles; grūdai turėtų būti ryškiai geltoni.

3. Kai kukurūzai taps pakankamai šviesūs ir minkšti, nuimkite foliją ir kepkite juos ant grotelių, kol apskrus. Dažnai vartykite, tada perkelkite į didelę folija išklotą lėkštę.

4. Dubenyje sumaišykite suminkštintą sviestą, išspaustą česnaką ir smulkintus baziliko lapelius (kotelių nereikės). Įberkite druskos, juodųjų ir citrininių pipirų ir išmaišykite iki vientisos masės.

5. Aptepkite karštus kukurūzus gautu aromatiniu aliejumi, suvyniokite į foliją ir palikite 3–5 minutėms. Patiekite.

Naudingas patarimas

Dėl pikantiško skonio ir aromato į suminkštintą sviestą galite įdėti smulkiai supjaustytų čili pipirų .

Pjaustyti ridikai

Pagal šį receptą marinuoti ridikėliai praranda dalį būdingo kartumo, tačiau išlieka traškūs ir skanūs. Kitas šašlyko užkandžio variantas – ant grotelių folijoje kepti ridikėliai.

5 minutės

Papildomas laikas : 1 valanda

4 porcijoms paruošti reikės:

  • ridikėliai – 300 g

Marinatui:

  • sojų padažas – 2 šaukštai.
  • ryžių actas – 1 valgomasis šaukštas.
  • rafinuotas augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
  • žalumynai – 4 šakelės
  • česnakas – 2 skiltelės
  • cukranendrių cukrus – 1/2 arb. šaukštelio.
  • sezamo – 1/2 arb. šaukštelio.
  • čili dribsniai – 1/2 arb. šaukštelio.
  • druska
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

1. Ridikėlį sudėkite į storą plastikinį maišelį. Plakite jį kulinariniu plaktuku, kol sutrūkinės, bet nesuskils. Česnaką paspauskite, žalumynus smulkiai supjaustykite.

2. Stiklainyje su sandariu dangteliu sumaišykite česnaką, žoleles, čili pipirus, cukrų, sezamo sėklas, actą, sojų padažą, augalinį aliejų, juoduosius pipirus ir druską pagal skonį.

3. Sudėkite ridikėlius į stiklainį, uždarykite dangtelį, energingai suplakite. Palaikykite bent 1 valandą. Patiekite kaip užkandį prie šašlyko.

Pomidorai, įdaryti česnakais ir žolelėmis

Kai kuriuos šašlyko užkandžius galima paruošti 1–2 dienas prieš renginį. Įdarykite mažus tankius pomidorus kepintais svogūnais ir žolelėmis, sudėkite į plokščią lėkštę, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve. Prieš patiekdami pabarstykite šviežiai maltų pipirų mišiniu.

35 minutės

Papildomas laikas : 8 valandos

10 porcijų paruošimui reikės:

  • pomidorai, kurių skersmuo 5–6 cm – 10 vnt.
  • svogūnas – 1 vnt.
  • krapai – 50 g
  • petražolės – 50 g
  • Kalendra — 50 g
  • česnakas – 6-7 skiltelės
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai.
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • druska

1. Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Nupjaukite viršūnėles ir šaukštu išimkite minkštimą. Vidų gausiai pasūdykite ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.

2. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, maišydami, iki auksinės rudos spalvos. Atvėsinkite.

3. Įdarui skirtus žalumynus smulkiai supjaustykite. Česnaką paspauskite. Sumaišykite keptą svogūną, česnaką ir žalumynus.

4. Pomidorus iš vidaus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pagardinkite pipirais. Įdarą pripildykite įdaru, uždenkite „dangteliais“ ir padėkite į šaldytuvą per naktį.

Marinuotos žalios agrastės

marinuoti agrastai Saldžiarūgščiai su aštrumu puikiai tinka bet kokiam šašlykui. Galite pridėti šviežių čili pipirų, Viduržemio jūros žolelių ir net desertinių prieskonių, tokių kaip cinamonas, vanilė, gvazdikėliai ir kt. Užkandis puikiai laikomas net kambario temperatūroje – drąsiai galite jų pasigaminti papildomai.  

30 minučių

10 porcijų paruošimui reikės:

  • agrastai – 700 g
  • svogūnas – 1 vnt.
  • česnakas
  • obuolių sidro actas 5%
  • rudasis cukrus
  • druska

Papildomi priedai:

  • šviežias bazilikas
  • krapai
  • čiobreliai
  • imbieras
  • žvaigždinis anyžius
  • kardamonas
  • viršelis

1. Supilkite agrastus į paruoštus stiklainius „iki pečių“. Pripilkite vandens iki viršaus. Supilkite vandenį į matavimo puodelį ir išmatuokite tūrį: proporcijos apskaičiuojamos pagal šį kiekį.

2. 500 ml marinato acto turi būti 10 %. Cukraus ir druskos – po 3 %. Jei nuo agrastų nupylėte 1 litrą vandens, tai marinatui reikės: 100 ml acto, 900 ml vandens, 30 g druskos ir 30 g cukraus.

3. Sutrinkite cinamono lazdeles ir kardamono ankštis. Imbierą supjaustykite plonais griežinėliais. Česnako skilteles perpjaukite išilgai per pusę. Svogūną supjaustykite permatomais žiedais.

4. Užvirinkite reikiamą kiekį vandens su actu, druska ir cukrumi. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti, 5–10 minučių.

5. Į paruoštus stiklainius įdėkite žalumynų (įskaitant šakeles) ir prieskonių. Sudėkite agrastus. Užpilkite karštu marinatu. Uždarykite, apverskite ir visiškai atvėsinkite.

Agurkai su varškės padažu

Visų rūšių padažai , patiekiami su lavašu ir daržovių lazdelėmis, yra puikus užkandis kepant kepsnius lauke. Be šviežių agurkų, galite supjaustyti morkas, saliero stiebus, spalvingas saldžiąsias paprikas ir kt. lengvai valgomais gabalėliais.

30 minučių

4 porcijoms paruošti reikės:

  • neriebus varškės sūris – 150 g
  • nerūgšti grietinė arba tirštas jogurtas – 50 g
  • citrina – 1/2 vnt.
  • žalieji svogūnai – 1 maža ryšelis
  • druska
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

Patiekti:

  • švieži agurkai – 3 vnt.

1. Nupjaukite baltąją svogūno dalį (jos nereikės), susmulkinkite plunksnas.

2. Atidėkite šiek tiek susmulkinto svogūno papuošimui, likusią dalį sudėkite į trintuvo dubenį, įdėkite grietinės, varškės sūrio, citrinos žievelės ir sulčių, druskos ir pipirų. Sutrinkite iki vientisos masės.

3. Jei norite, nulupkite agurkus. Supjaustykite juos išilgai plonomis juostelėmis.

4. Supilkite padažą į dubenį, pabarstykite likusiais svogūnais. Patiekite su agurkais.

Naudingas patarimas

Sumaišius padažą, galima įdėti smulkiai supjaustytų kaparėlių arba alyvuogių.

Marinuoti pievagrybiai su krapais ir mini paprikomis

Dėl neutralaus skonio pievagrybiai dera su beveik bet kokiomis daržovėmis ir prieskoniais. Vos 10 minučių verdančiame vandenyje, diena aliejuje ir natūraliame acte su prieskoniais – nuostabus marinuotas užkandis prie šašlyko yra paruoštas.

30 minučių

Papildomas laikas : 24 valandos

4 porcijoms paruošti reikės:

  • pievagrybiai – 500 g
  • saldžiosios mini paprikos – 300 g
  • alyvuogių aliejus – 4 šaukštai.
  • krapai – 1 ryšelis
  • česnakas – 6 skiltelės
  • raudonojo vyno arba balzaminio acto – 4 šaukšteliai.
  • cukrus — 1 valgomasis šaukštas l.
  • druska

1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų gilioje keptuvėje. Kepkite mini paprikas ant vidutinės ugnies 7 minutes. Pakratykite keptuvę, kad paprikos tolygiai apskrustų iš visų pusių.

2. Sudėkite neskaldytus pievagrybius į puodą, užpilkite vandeniu, užvirinkite ir virkite 10 minučių. Nusausinkite kiaurasamtyje, atvėsinkite, supjaustykite storais griežinėliais.

3. Sumaišykite actą su smulkintu česnaku, smulkiai supjaustytais krapais ir cukrumi. Įberkite porą žiupsnelių druskos ir gerai išmaišykite.

4. Grybus ir paprikas kartu su aliejumi sudėkite į stiklinį arba plastikinį indą, įpilkite marinatą ir išmaišykite.

5. Uždenkite ir šaldykite 24 valandas. Patiekite kaip šaltą užkandį su šašlyku .

Keptos cukinijos

Daržovių užkandžiai prie šašlyko padeda lengviau ir greičiau virškinti sunkius mėsos patiekalus. gabalėliais Jaunas cukinijas, supjaustytas storais apskritimais, galima suverti ant iešmelių, sumaišytų su pievagrybiais ir halumio – tai bus puikus skanėstas tiems, kurie nevalgo mėsos.

25 minutės

Papildomas laikas : 30 minučių

6 porcijoms paruošti reikės:

  • cukinijos — 2 vnt.
  • citrina — 1 vnt.
  • alyvuogių aliejus – 2 šaukštai.
  • česnakas – 4 skiltelės
  • druska
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

1. Smulkia tarka nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite 1 valg. šaukštą sulčių. Likusią citriną supjaustykite griežinėliais. Česnaką smulkiai supjaustykite.

2. Cukiniją supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais. Sudėkite į didelį dubenį, apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, įdėkite česnako, druskos ir pagardinkite citrinos žievele bei juodaisiais pipirais.

3. Švelniai išmaišykite cukinijos riekeles, kad marinatas padengtų visas riekeles. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 30 minučių.

4. Cukinijas sudėkite ant grotelių, prieš tai patepę jas augaliniu aliejumi. Kepkite apie 5–6 minutes. Apverskite ir kepkite dar 5 minutes.

5. Atsargiai perkelkite išvirtas cukinijas į gilią lėkštę arba dubenį. Aplink išdėliokite citrinos skilteles . Patiekite su šašlyku.

👁️ 2 peržiūrų


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *