Pamirkiau riebaluotus rankšluosčius – ir jie tapo kaip nauji parduotuvėje.

Pavargote nuo nešvarių ir riebaluotų virtuvinių rankšluosčių? Bet neišmeskite jų! Dalijamės paprastu, patikrintu metodu, kuris atkurs jų švarą ir šviežumą net ir nevirinant.

Be jokios abejonės, virtuviniai rankšluosčiai yra nepakeičiamas beveik kiekvienos namų šeimininkės atributas. Tačiau išlaikyti juos idealiai švarius nėra taip paprasta. Visų pirma, skalbimas įprastoje skalbimo mašinoje neduoda pagrindinio dalyko – ji nepašalina gana įsisenėjusių dėmių, su kuriomis audinys laikui bėgant tiesiog „apauga“.

Laimei, šis vienas labai paprastas liaudiškas metodas padeda ne tik išvalyti rankšluosčius nuo dėmių, bet ir išbalinti audinį. Pavyzdžiui, pasak patyrusių namų šeimininkių, norint tinkamai paruošti veiksmingą balinimo ir dezinfekavimo priemonę, jums reikės garstyčių miltelių. Tiesiog praskieskite sausas garstyčias verdančiame vandenyje iki skystos grietinėlės konsistencijos.

Tada į gautą tirpalą pamirkykite nešvarius virtuvinius rankšluosčius ir skudurus. Pamirkykite juos mišinyje maždaug 8–12 valandų. Po nurodyto laiko išimkite rankšluosčius ir nuplaukite juos švariu vandeniu.

Jei audiniuose yra ryškių, senų dėmių, prieš mirkymą rekomenduojama juos patepti tiršta garstyčių pasta. Palaikykite apie pusvalandį, tada pamirkykite.

Taigi, garstyčių milteliai yra neįtikėtinai veiksmingas ir ekologiškas būdas padėti atkurti virtuvinių rankšluosčių švarą ir gaivumą. Jie lengvai pašalina įsisenėjusias dėmes, dezinfekuoja audinį ir jį atgaivina be agresyvių cheminių medžiagų, taip žymiai pailgindami rankšluosčių tarnavimo laiką.

Pastaba:

Garstyčios taip pat gali būti naudojamos greitai ir efektyviai pašalinti nešvarumus nuo drabužių. Jos puikiai balina šviesius audinius ir paryškina spalvotus daiktus. Be to, garstyčios puikiai tinka net ir subtiliems audiniams. Jos ne tik išvalys, bet ir neutralizuos nemalonius kvapus bei dezinfekuos audinį. Tai prieinama, ekologiška alternatyva bet kokiems šiuolaikiniams skalbimo milteliams.

👁️ 3 peržiūrų


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *