Pagal šį receptą gaminu jau daugiau nei 20 metų. Agurkų stiklainius laikau spintelėje: jų skonis – kaip statinės agurkų.

Vėlyvaisiais viduramžiais agurkai buvo laikomi egzotiška daržove. Tai maždaug tas pats, kas mums dabar mango ar avokadas. Agurkų dažnai būdavo ant didikų, karalių ir bojarinų šventinių stalų

. Tačiau agurkus buvo galima valgyti tik vasarą. Žiemą agurkų ilgai išlaikyti tinkamos formos buvo neįmanoma. Todėl buvo sugalvota agurkus marinuoti didelėse medinėse statinėse. Paprastai rauginimui buvo naudojami ąžuoliniai indai

. Dabar rauginimo procesas pasikeitė, naudojami stikliniai stiklainiai. Verta papasakoti daugiau apie agurkų marinavimą.

Agurkų marinavimo ingredientai:

  • krapų skėčiai – 2 vnt;
  • česnakas – 6 skiltelės;
  • krienų – lapų;
  • vyšnių lapai – 4 vnt;
  • serbentų lapai – 4 vnt;
  • melisų lapai – vnt;
  • petražolės – 6 vnt;
  • citrinos rūgštis – 1 šaukštelis;
  • agurkų – kg.

Marinuotų agurkų paruošimas:

Agurkus porą valandų pamirkykite šalto vandens dubenyje. Smulkiai supjaustykite krapus skėčiais, išdėliokite ant stiklainio dugno

. Kiekvieną česnako skiltelę padalykite į 3 dalis, pridėkite prie krapų stiklainyje. Nuo agurkų pašalinkite kotelius, sudėkite ant stiklainio dugno nupjauta dalimi žemyn. Užpildykite pusę stiklainio agurkais

. Sukarpykite krienų lapą ir vyšnių bei serbentų lapus, uždėkite juos ant agurkų sluoksnio stiklainyje. Į tą pačią vietą sudėkite melisą, likusią stiklainio dalį užpildykite agurkais

. Susmulkinkite petražoles, sudėkite jas ant agurkų.

По этому рецепту готовлю уже больше 20 лет. Банки с огурцами храню в шкафу: по вкусу, как бочковые

Į puodą su litru vandens įberkite druskos, užvirinkite. Sūrymą supilkite į stiklainį su agurkais, viršų užpilkite citrinos rūgštimi

. Į didelį puodą su vandeniu įdėkite stiklainį su agurkais, virkite 15 minučių -1,5 l stiklainį.

По этому рецепту готовлю уже больше 20 лет. Банки с огурцами храню в шкафу: по вкусу, как бочковые

Sterilizuotą stiklainį užsukite dangteliu, apverskite aukštyn kojomis, suvyniokite į antklodę ir palikite atvėsti.

По этому рецепту готовлю уже больше 20 лет. Банки с огурцами храню в шкафу: по вкусу, как бочковые

Į stiklainį taip pat galite įdėti mėgstamų žolelių, pavyzdžiui, estragonų. Gausite traškius, kvapnius marinuotus agurkus.

👁️ 6 peržiūrų


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *