Ilgą laiką bulvės negalėjo tapti mėgstamiausia daržove Europoje ir NVS šalyse. Bulvės nuodijo ir pražudė daugybę valstiečių. Žmonės tiesiog bijojo valgyti bulves
. Dėl šios priežasties Prancūzijoje žemvaldžiams, kurie augino bulvių laukus, valdžia mokėjo pinigus. Prireikė šimtmečių, kad būtų išugdyta meilė šiai daržovei. Tačiau XX a. daugelis žmonių pamėgo šią daržovę ir neįsivaizdavo savo mitybos be jos.
Bulvės nebėra egzotika, todėl atsirado daug įdomių receptų. Paruoškime bulvių pyragus visai šeimai.
Bulvių pyragų ingredientai:
- bulvės – kg;
- sūris – 100 g;
- petražolių – ryšulėlis;
- druskos – ½ šaukštelio;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- grietinė – 100 g;
- miltai – 4 šaukštai.
Bulvių pyragaičių paruošimas:
Išvirkite nuluptas ir supjaustytas bulves, kol bus paruoštos. Bulves sutrinkite iki košės, supilkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Susmulkinkite
petražoles ir supilkite
jas
į bulvių košę
.
Į bulvių košę įberkite druskos ir vėl išmaišykite
. Rankas patepkite augaliniu aliejumi ir iš bulvių košės suformuokite nedidelius paplotėlius, kuriuos sudėkite ant maistinės plėvelės.

Dubenyje išplakite kiaušinius, sumaišykite su grietine
, į kiaušinius ir grietinę suberkite miltus ir užminkykite tirštą tešlą. Suvyniokite bulvių tortilijas į tešlą ir siųskite jas į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi.

Kepkite pyragėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.

Šiuos plokštainius galima patiekti su grietine. Puikus patiekalas dienos pradžiai.

Sveiki! Esu Tautvydas – naujienų ir patarimų portalo redaktorius. Kasdien rūpinuosi, kad mūsų skaitytojus pasiektų patikima, aiškiai pateikta ir aktuali informacija. Mane domina tiek kasdieniai gyvenimo patarimai, tiek platesni visuomenės procesai, todėl siekiu, kad portale atsispindėtų įvairovė, kokybė ir vertė skaitytojui.

