Medikai įvardijo populiarius širdžiai pavojingus produktus

Remiantis statistiniais duomenimis, širdies ligos yra viena dažniausių mirties priežasčių. Mokslininkai atskleidė, kurie produktai gali sukelti rimtų šio svarbaus organo problemų. Daugelį jų galima rasti kiekvieno iš mūsų virtuvėje. Tačiau ne visi žino apie mirtiną grėsmę.

Taigi į pavojingų produktų sąrašą įtraukti salykliniai gazuoti gėrimai. Medicinos leidinio duomenimis, reguliariai vartojant pidsolinius gėrimus gali padidėti širdies ligų rizika, taip pat padidėti arterinis kraujospūdis.

Iškart už gazuotą vandenį buvo m’aišku, asorti. Šiaurės vakarų universiteto duomenimis, jei perdirbtą mėsą valgysite tik du kartus per savaitę, tai gali padidinti širdies ligų riziką 3-7 %.

Vienas paprasčiausių pasirinkimų vakarui yra makaronai. Tačiau mokslininkai įspėja: perdirbti angliavandeniai, kurių „atstovai” yra balta duona, balti ryžiai ir makaronai, žinomi kaip produktai, turintys aukštą GI (aukštą glikemijos indeksą). Jie gali padidinti gliukozės kiekį organizme iki nesaugaus lygio, o tai didina širdies ligų ir diabeto riziką.

Į širdžiai nekenksmingų produktų sąrašą taip pat įtraukti energiniai batonėliai, juoda mėsa, riebi vištiena, kečupas, sumažinto riebumo žemės riešutų sviestas, perdirbtos vaisių sultys, aromatizuoti kavos gėrimai ir popkornai.

👁️ 11 peržiūrų


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *