Kokį užkandį pasirinkti kiekvienai alaus rūšiai: geriausių variantų vadovas

uzknda

Skonių derinimas yra individualus reikalas, tačiau yra abipusiai naudingų variantų.

Nėra nieko skanesnio už šaltą alų karštą dieną. Žmonija šį gėrimą geria jau tūkstančius metų. Per alaus darymo vystymosi metus atsirado tūkstančiai jo rūšių kiekvienam skoniui. Ši sritis nuolat vystosi, kaip ir alaus užkandžiai. Vieni renkasi mėsą, kiti žuvį ir jūros gėrybes, o dar kiti mėgsta įprastus užkandžius, tokius kaip traškučiai ar krekeriai. Išsiaiškinkime, koks užkandis idealiai tinka prie alaus.

Kokie užkandžiai tinka prie alaus?

Tobulo patiekalo nėra. Viskas priklauso nuo individualių skonio pageidavimų. Tačiau geriausiais užkandžiais prie alaus laikomi tradiciniai variantai, tokie kaip džiovinta žuvis, vėžiai, krevetės, taip pat vištienos sparneliai, sūrio lazdelės, svogūnų žiedai, bulvytės fri, riešutai ir kt. Jie puikiai papildo gėrimo skonį ir gali būti universalus jo derinys.

Jei stebite savo figūrą arba tiesiog nenorite priaugti kelių papildomų kilogramų, tuomet turėtumėte būti itin išrankūs savo maisto atžvilgiu. Šiuo atžvilgiu daugelis žmonių domisi, kokius užkandžius tinka valgyti su alumi. Pasirinkimas gana platus:

  • jūros gėrybės – virti vėžiai ir krevetės, džiovinti kalmarai ir bet kokie kepti jūros ropliai;
  • daržovės – tiek šviežios, tiek traškučių pavidalu;
  • sūris;
  • mėsos traškučiai;
  • riešutai ir sėklos, tačiau juose labai daug kalorijų;
  • spragėsiai.

Kiekvienas iš siūlomų variantų yra savaip geras, tačiau nekenksmingiausias užkandis prie alaus yra tas, kuriame yra mažai kalorijų, druskos ir kenksmingų priedų. Todėl geriausia sutelkti dėmesį į virtas arba džiovintas jūros gėrybes ir daržoves.

Kaip išsirinkti užkandį prie alaus, priklausomai nuo rūšies

Ne paslaptis, kad skirtingos putojančio alaus rūšys puikiai dera su kitais patiekalais. Kad išvengtumėte kančių, tiesiog prisiminkite, kas geriausiai dera su alumi:

  • šviesa – skrebučiai, svogūnų žiedai, riešutai ir jūros gėrybių užkandžiai;
  • tamsus harmoningai papildo rūkytą mėsą, kukulius ir kepsnius;
  • IPA – aštrūs ir karšti užkandžiai;
  • kviečiai – daržovės, paukštiena ir sūriai.

Taip pat galite laisvai susikurti savo tobulą mėgstamo gėrimo ir mėgstamo maisto derinį.

Ko negalima valgyti su alumi

Blogiausi yra užkandžiai, kurie gali „prislopinti“ alkoholinio gėrimo skonį arba sukelti diskomfortą.

Kokie maisto produktai nedera su alumi:

  • tamsūs – bet kokie neutralūs užkandžiai;
  • kviečiai – užkandžiai, kurie gali nutraukti švelnų ir gaivų gėrimą;
  • bet koks riebus ar sunkus maistas.

Taip pat yra įsitikinimas, kad saldumynai nedera su alumi, tačiau tai nėra visiškai tiesa. Svarbu pasirinkti tinkamą rūšį. Pavyzdžiui, šokoladas puikiai dera su saldžiais stautais.

👁️ 3 peržiūrų


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *