Nepaisant virėjo profesionalumo, daugelis žmonių gamindami mėsą dažnai daro tas pačias klaidas. Ekspertai perspėja, kad jos gali ne tik sugadinti patiekalo skonį, bet ir pakenkti sveikatai.
Neįkaitinkite keptuvės iš anksto.
Tai vienas svarbiausių maisto gaminimo etapų. Jei prieš dėdami maistą į keptuvę jos neįkaitinsite, patiekalas, pirma, keps ilgiau, antra, padidės maisto perkaitinimo rizika.
Šaldytos mėsos gaminimas
Nors gali atrodyti, kad šaldytos mėsos gaminimas sutaupys laiko, iš tikrųjų ji taps per minkšta, vandeninga ir sulaužyta skaidulų struktūra. Kai kuriais atvejais tai gali sukelti skrandžio sutrikimus.
Mėsą kepkite tiesiai iš pakuotės
Kepti kepsnį ant keptuvės ar grotelių tiesiai iš šaldytuvo – puikus būdas jį sugadinti. Kad mėsa tinkamai ir tolygiai iškeptų, palaikykite ją kambario temperatūroje ir nusausinkite drėgmės perteklių popieriniais rankšluosčiais.
Mėsą supjaustykite iškart po kepimo
Kai kepsnys iškeps, geriausia leisti jam „kvėpuoti“, prieš pradedant pjaustyti. Tiesa ta, kad karštoje mėsoje visos sultys susikaups pjūvio centre. Tačiau jei paliksite ją kelioms minutėms po kepimo, sultys turės laiko pasiskirstyti ir susigerti po visą gabalą. Tai technika, kurią profesionalai naudoja sultingam kepsniui pagaminti.

Sveiki! Esu Tautvydas – naujienų ir patarimų portalo redaktorius. Kasdien rūpinuosi, kad mūsų skaitytojus pasiektų patikima, aiškiai pateikta ir aktuali informacija. Mane domina tiek kasdieniai gyvenimo patarimai, tiek platesni visuomenės procesai, todėl siekiu, kad portale atsispindėtų įvairovė, kokybė ir vertė skaitytojui.

