Blynai yra labai senas slavų patiekalas. Pirmą kartą blynai paminėti pagonybėje. Senovėje blynai buvo blynų dienos apeigų simbolis. Pagonims ši šventė buvo svarbi, nes žadėjo gerą derlių
. Norint sulaukti gausaus derliaus, reikėjo nuraminti dievus. Dėl šios priežasties slavai kepdavo blynus ir nešdavo juos kaip dovaną deivei Ladai
. Atsiradus religijai, slavai vis tiek nepamiršo blynų. Ši pagoniška šventė rado vietą krikščioniškame pasaulyje. Blynai
iki šiol yra šios pavasario šventės simbolis
. Verta pasirūpinti puikių blynų receptu bet kokiam įdarui.
Blynų ingredientai:
- Pienas – 850 ml;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- cukraus – 3 šaukštai;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- augalinis aliejus – 4 šaukštai;
- miltai – 300 g;
- krakmolo – 50 g.
Blynų paruošimas:
Į dubenį su kiaušiniais supilkite druską ir išplakite juos nedideliu greičiu mikseriu.
Į
kiaušinius
suberkite
granuliuotą cukrų ir toliau plakite, kol smėlio grūdeliai ištirps
. 150 ml pieno supilkite į kiaušinius ir suplakite. Iš bendro miltų kiekio paimkite 150 g.
Į didžiąją dalį miltų supilkite krakmolą, išmaišykite
. Miltus ir krakmolą supilkite į kiaušinių masę. Įdėkite maišytuvo nuorodą į vidurį ir plakite nuo vidurio.
Likusį pieną pamažu supilkite į tešlą, plakite
.
Į 150 g miltų supilkite porą samčių, išplakite mikseriu. Šią tešlos dalį įmaišykite į bendrą tešlos kiekį, suplakite
. Supilkite pieną į tešlą, suplakite
.
Į tešlą supilkite augalinį aliejų, plakite, kol aliejus nebeplauks paviršiuje. Palikite tešlą šiltai pusvalandžiui
. Keptuvėje paruoškite blynus, pilkite po vieną samtelį ant sausos keptuvės paviršiaus.
Kepkite 1 minutę iš vienos pusės ir 20 sekundžių iš kitos.

Gausite elastingus blynus, kurie puikiai išlaikys formą ir nesuplyš. Šie blyneliai puikiai tinka prie mėsos, varškės ir daugelio kitų įdarų.

Sveiki! Esu Tautvydas – naujienų ir patarimų portalo redaktorius. Kasdien rūpinuosi, kad mūsų skaitytojus pasiektų patikima, aiškiai pateikta ir aktuali informacija. Mane domina tiek kasdieniai gyvenimo patarimai, tiek platesni visuomenės procesai, todėl siekiu, kad portale atsispindėtų įvairovė, kokybė ir vertė skaitytojui.

