Įvardytas sumuštinio gaminimo būdas ilgaamžiškumui užtikrinti

Manoma, kad sumuštiniai nėra pats sveikiausias maistas. Taip yra dėl didelio angliavandenių kiekio. Tačiau tapo žinoma, kaip paruošti šį tradicinį rytinį patiekalą, kad jis taptų tikru ilgaamžiškumo raktu.

Jautiena

Dažniausias sumuštinių įdaras yra mėsa. Ekspertai rekomenduoja rinktis kalakutieną, vištieną, kumpį arba keptą jautieną. Tokiuose mėsos delikatesuose paprastai gausu baltymų ir mažai riebalų. Baltymai būtini daugeliui organizmo funkcijų, įskaitant skysčių balansą, hormonų ir fermentų gamybą bei audinių, tokių kaip griaučių raumenys, priežiūrą ir atstatymą.

Sūris

Populiarūs sumuštinių ingredientai, įskaitant delikatesinius mėsos gaminius ir sūrį, turi daug natrio, todėl gali susilaikyti vanduo ir šiek tiek patinti pirštai bei kojų pirštai. Tačiau yra keletas būdų, kaip sumažinti natrio kiekį sumuštinyje. Pavyzdžiui, ekspertai rekomenduoja rytiniam sumuštiniui rinktis mocarelą, o ne klasikinį lydytą sūrį.

Duona

Skaidulinių medžiagų kiekis sumuštinyje skirsis priklausomai nuo duonos rūšies ir jam gaminti naudojamų daržovių kiekio. Skaidulinės medžiagos yra vertinga maistinė medžiaga, teigiamai veikianti daugelį svarbių organizmo funkcijų. Pavyzdžiui, ekspertai teigia, kad skaidulinės medžiagos padeda sumažinti „blogojo“ – MTL – cholesterolio kiekį kraujyje ir palaikyti reguliarų virškinimą. Tačiau tam reikėtų teikti pirmenybę viso grūdo produktams.

Daržovės ir vaisiai

Antioksidantai yra medžiagos, kurios padeda išlaikyti organizmo ląsteles sveikas. Kai kurie vitaminai laikomi antioksidantais, pavyzdžiui, vitaminai C ir E. Jų taip pat galima rasti tam tikrose daržovėse, vaisiuose ir augaluose. Tai špinatai, purpuriniai kopūstai, burokėliai, morkos, pomidorai, paprikos, obuoliai ir kriaušės. Jų taip pat galima dėti į sumuštinį.

Be to, ekspertai rekomenduoja į sumuštinį įtraukti maisto produktų, kuriuose yra nesočiųjų riebalų. Pavyzdžiui, avokadas ir gvakamolė, pesto, humusas, alyvuogių aliejus ir alyvuogės. Pastebima, kad tokie riebalai gali sumažinti uždegimą organizme ir padėti sumažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį, o tai teigiamai veikia širdies sveikatą.

👁️ 7 peržiūrų


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *