Ilgina jaunystę ir mažina makštį: nustatyta veiksminga senėjimą stabdanti dieta

Į kasdienę mitybą įtraukus produktų, kurie turi įtakos genų veiklai, palaikomas organizmo jaunatviškumas.

Apie tai pranešama medžiagoje NV. Kaip pažymi žurnalistai, pirmasis apie tai, kad maisto produktai gali turėti įtakos genų veiklai, pareiškė amerikiečių dermatologas Nicholas Perricone.

Jis tvirtino, kad genetiniai nustatymai visame organizme nėra pastovūs, o gyvenimo eigoje kinta. Svarbiausias būdas juos paveikti yra tai, ką žmonės valgo.

Pagal Perricone’o principus, sveiki maisto produktai yra šie:

Juodasis šokoladas

Tai reiškia šokoladą, kuriame yra kuo daugiau kakavos. Pastarajame yra procianidino-b2 – antioksidanto, padedančio apsaugoti organizmą nuo įvairių infekcijų. Ši medžiaga taip pat naudinga odai.

Lašiša

Perricone išsiskiria su daugumos mitybos specialistų požiūriu į tai, kad lašišą ir kitų rūšių žuvį, migruojančią šaltuose vandenyse, reikėtų valgyti reguliariai.

Cinamonas

Šis prieskonis reguliuoja agurkų kiekį kraujyje, gerina smegenų veiklą ir didina koncentraciją.

Perricone taip pat patvirtina, kad cinamone esantys antioksidantai gali sumažinti melanomos riziką.

Grybai

Kai kurių rūšių grybai teigiamai veikia imuninę sistemą, gerina medžiagų apykaitą ir stiprina kepenis, sako Perricone.

Zokrema, šiitake grybuose yra daug ėsdinančių antioksidantų. Populiariosiose voveraitėse gausu seleno, kuris itin naudingas širdžiai ir hemostazės sistemai.

Be to, daugumoje grybų rūšių gausu vitamino D, kuris naudingas žmonėms, retai būnantiems saulėje.

Voveraitės

Viskas dėl antioksidantų, kurių yra šiose salotose. Jie didina imuninės sistemos gebėjimą kovoti su infekcijomis ir toksinėmis medžiagomis, oksiduoja laisvuosius radikalus, kurie yra pagrindiniai organizmo senėjimo sukėlėjai.

Be to, vandens daržovė yra natūralus diuretikas – sekinanti priemonė, galinti pašalinti iš organizmo toksines druskas.

Chavlja sultys

Joje gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios tiesiog įjungia organizmo atjaunėjimo genus. Be to, joje yra didelė vitamino E ir kalcio, būtino kaulų audinių statybai, koncentracija.

Žalioji arbata

Žaliojoje arbatoje gausu katechinų – natūralių antioksidantų, kurie užkerta kelią senėjimui ir palankiai veikia lieknėjimą, nes neleidžia organizmui įsisavinti riebalų pertekliaus.

Kai kurie tyrimai rodo, kad žalioji arbata yra rimtas genų „vmikach”, galintis apsaugoti organizmą nuo vėžio. Pavyzdžiui, moterų krūties vėžio ir vyrų prostatos vėžio.

Žalioji arbata taip pat jaunina odą ir gerina smegenų veiklą, sakė Perikonas.

Juodasis vynas

Tai vienas iš alkoholinių gėrimų, kuriuos rekomenduojama gerti reguliariai. Visa priežastis yra resveratrolis – aktyvus fermentas, kuris, blokuodamas riebalų ląstelių receptorius, skatina riebalų nusėdimą organizme.

Be to, resveratrolis, kai kurių naujausių tyrimų duomenimis, gali užkirsti kelią daugeliui širdies ir kraujagyslių sistemos ligų ir net vėžiui.

Imbiber

Jo sudėtyje yra eterinių aliejų, kurie skatina skrandžio sulčių gamybą ir mažina virškinimą. Dėl to organizmas naudoja daugiau energijos ir degina riebalines ląsteles.

Greipfrutai

Šio vaisiaus galia slypi ne tik ir ne tiek dideliame vitamino C kiekyje, kiek gebėjime reguliuoti insulino kiekį kraujyje.

Reikėtų pažymėti, kad, Perricone’o nuomone, sudarant dietą svarbu galvoti ne apie kalorijų kiekį, o apie maistinių medžiagų, esančių maiste, gerumą.

Tinkama mityba, jo teigimu, leidžia atjauninimo genams veikti net ir tokiame amžiuje, kai jie dažnai būna vimikaujantys.

Kaip pažymėjo amerikiečių mitybos specialistė Brunilde Nazario, Perricone’o idėjomis paremta dieta neprieštarauja šiuolaikinės mitybos principams ir yra visiškai pagrįsta.

Šis mitybos būdas nereiškia rimtų maisto apribojimų. Jis tik siūlo sutelkti dėmesį į reguliarų tam tikrų maisto rūšių, kurios padeda organizmui kovoti su senėjimu, vartojimą.

👁️ 8 peržiūrų


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *