Kraujospūdis – tai kraujospūdžio jėga, veikianti kraujagyslių sieneles. Aukštas kraujospūdis padidina širdies apkrovą ir gali sukelti įvairių ligų. Norint sumažinti kraujospūdį, reikėtų vengti tam tikrų maisto produktų, teigia ekspertai.
Tai maisto produktai, kuriuose gausu druskos, cukraus, sočiųjų ir transriebalų. Dr. Ross Perry žurnalui „Express“ sakė, kad blogiausias pasirinkimas žmonėms, turintiems aukštą kraujospūdį, yra šaldyta pica, konservuoti marinuoti agurkai ir sriubos, alkoholis ir kava.
Maisto produktai, kuriuose yra daug druskos, yra šie:
- pusgaminis produktas;
- rūkyta, džiovinta, sūdyta mėsa, įskaitant šoninę, kumpį, dešras ir dešreles;
- rūkytos ir sūdytos žuvys, įskaitant sardines, ikrus, ančiuvius;
- burritos ir pica;
- konservuotas maistas;
- sūdyti riešutai.
Kalbant apie produktus, kurių sudėtyje yra cukraus, pirmiausia turėtumėte apriboti šių produktų vartojimą:
- kepsnių padažas ir kečupas;
- vaisių sultys;
- sportiniai gėrimai;
- šokoladinis pienas;
- granola ir dribsniai.
Maisto produktai, kuriuose yra daug sočiųjų riebalų, yra šie:
- sviestas (sviestas, lydytas sviestas, kokosas ir palmė);
- riebalai;
- tortas;
- sausainiai;
- riebi mėsa;
- dešros gaminiai;
- sūris.
Ir maisto produktai, kuriuose yra daug transriebalų, kurie yra pavojingi žmonėms, turintiems aukštą kraujospūdį, pirmiausia apima:
- kepimas;
- spragėsiai;
- keptas maistas, įskaitant bulvytes fri, spurgas ir vištieną;
- ne pieno produktų pagrindu pagaminti kavos plakikliai;
- margarinas.
„Žmonėms, turintiems aukštą kraujospūdį, geriausia laikytis dietos, kurią sudaro neskaldyti grūdai, švieži vaisiai, lapinės daržovės, liesa mėsa ir daug vandens“, – padarė išvadą dr. Rossas Perry.

Sveiki! Esu Tautvydas – naujienų ir patarimų portalo redaktorius. Kasdien rūpinuosi, kad mūsų skaitytojus pasiektų patikima, aiškiai pateikta ir aktuali informacija. Mane domina tiek kasdieniai gyvenimo patarimai, tiek platesni visuomenės procesai, todėl siekiu, kad portale atsispindėtų įvairovė, kokybė ir vertė skaitytojui.

