Gintarinė penkių minučių obuolių uogienė: gabalėliai skaidrūs kaip ledinukai

Trys kvapnios ir skanios obuolių uogienės receptai, kuriuos labai greitai paruošiama.

Šaltą rudens ar žiemos vakarą prie puodelio arbatos puikiai tiks kvapni ir sodri obuolių uogienė. Nepaisant kainų kilimo, jos vis dar pigesnės nei kiti vaisiai ir uogos, todėl puikiai tinka konservavimui.

Išsiaiškinome, kaip pasigaminti obuolių uogienės, ir išsirinkome tris gardžius receptus, kuriuos verta išbandyti.

Greitas obuolių džemas

Šis penkių minučių receptas sutaupo daug laiko ir išsaugo maksimalų maistinių medžiagų kiekį vaisiuose. Paruošimui imamės:

  • kilogramas obuolių;
  • 500 gramų cukraus.

Tai labai paprasta obuolių uogienė. Ji paruošiama greitai ir beveik be jokių pastangų, o tai svarbu pradedantiesiems šiame versle.

Nuplaukite obuolius, nupjaukite odelę ir išimkite šerdis. Vaisius supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais arba kubeliais ir sudėkite į puodą. Suberkite cukrų, išmaišykite ir palikite kelioms valandoms. Iš obuolių turėtų ištekėti daug sulčių, iš kurių ruošime sirupą. Jei skysčio nepakanka, reikia įpilti šiek tiek vandens.

Perkelkite puodą ant viryklės ir kaitinkite, kol sirupas pradės burbuliuoti. Virkite ant silpnos ugnies penkias minutes ir nukelkite nuo ugnies. Supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir užsandarinkite. Palikite uždengtus, kol atvės, ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.

Skaidri obuolių uogienė gabalėliais

Tai labai graži uogienė su klampiu, tirštu ir saldžiu sirupu. Uogienės išvaizda įsimenama kiekvienam, kas ją matė. Paruošimui imame:

  • kilogramas obuolių;
  • 800 gramų cukraus;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono.

Obuolius supjaustykite į keturias dalis ir išimkite šerdis. Odelės lupti nereikia. Svarbu vaisius supjaustyti tvarkingomis plonomis riekelėmis. Recepte nurodytas jau nuluptų obuolių svoris.

Pabarstykite vaisių gabalėlius cukrumi, sudėdami juos į indą, kuriame planuojate virti uogienę. Atsargiai išmaišykite. Išbandykite obuolius ir, jei jie labai saldūs, imkite mažiau cukraus – 500–600 gramų, bet rūgščiams reikia imti daugiau.

Palikite per naktį arba bent aštuonias valandas. Per šį laiką vaisiai išskirs daug sulčių. Puodą su obuoliais perkelkite ant viryklės ir užvirinkite. Virkite penkias minutes. Švelniai išmaišykite, pamirkydami griežinėlius sirupe.

Uždenkite ir palikite 12 valandų. Vėl užvirinkite, virkite penkias minutes ir atvėsinkite. Vėl užvirinkite, įberkite cinamono ir supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius. Susukite obuolių uogienę ir atvėsusį padėkite laikyti.

Gintaro obuolių uogienė – receptas su citrinų sultimis

Ši obuolių uogienė dėl savo gražios spalvos dar vadinama gintaro uogiene. Jai imame:

  • 1,7 kilogramo obuolių;
  • 1,5 kilogramo cukraus;
  • trys litrai vandens (+ stiklinė);
  • keturi šaukštai citrinos sulčių;
  • trečdalis arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties (+ trečdalis arbatinio šaukštelio).

Į uogienės keptuvę įpilkite vandens ir įberkite citrinos rūgšties. Išimkite obuolių šerdis, supjaustykite juos griežinėliais ir supilkite į šį vandenį. Taip jie nepatamsės.

Į puodą supilkite stiklinę vandens, įberkite citrinos sulčių ir cukraus. Virkite sirupą, kol jis taps skaidrus. Nusausinkite vandenį nuo vaisių. Nuplaukite juos ir užpilkite karštu sirupu. Palikite per naktį.

Padėkite keptuvę ant viryklės. Užvirus, įpilkite trečdalį arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties ir virkite ant vidutinės ugnies septynias minutes.

Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir vėl užvirinkite. Virkite septynias minutes ir atvėsinkite (apie 10 valandų). Trečią kartą virkite aštuonias minutes. Per šį laiką griežinėliai taps skaidrūs, o sirupas sutirštės. Supilkite uogienę į stiklainius ir, atvėsus, laikykite tamsioje vietoje.

👁️ 4 peržiūrų


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *