Gaminu jau 7 dienas ir niekam nėra nuobodu. Cukinijų užtepėlė: visi ją valgo su malonumu

Gratinavimas – tai vienas iš labiausiai paplitusių kulinarinių metodų. Apkepą paprastai naudoja aukštosios virtuvės šefai, kad pagerintų maisto skonį ir užtikrintų reprezentatyvią išvaizdą.

Apkepas pirmą kartą buvo sukurtas Prancūzijoje

.

Ši technika sukėlė revoliuciją kulinarijoje, po to ji pradėta naudoti įvairių šalių virtuvėse. Tradiciškai gratinas ruošiamas iš bulvių. Tačiau yra patiekalo variacijų su cukinijomis.

Cukinijų gratino ingredientai:

  • Sudėtis: cukinija – 3 vnt;
  • česnakas – 6 skiltelės;
  • krapai – 50 g;
  • grietinėlė 33 % – 250 ml;
  • Sūris – 50 g;
  • Druska – šaukštelis;
  • maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis.

Cukinijų gratino paruošimas:

Supjaustykite cukiniją 5-7 mm storio žiedais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite cukinijas iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

Готовлю уже 7 дней и никому не надоедает. Гратен из кабачков: все едят с удовольствием

Smulkiai supjaustykite česnako skilteles, susmulkinkite krapus. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, uždėkite keptas cukinijas, o

ant cukinijų viršaus – smulkintus česnakus ir krapus

.

Cukinijas užpilkite grietinėle, pasūdykite, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Готовлю уже 7 дней и никому не надоедает. Гратен из кабачков: все едят с удовольствием

Tuo metu smulkiai sutarkuokite sūrį ir suformuokite sūrio kepurėlę ant gratino paviršiaus

. Pašaukite patiekalą į orkaitę dar 10 minučių.

Готовлю уже 7 дней и никому не надоедает. Гратен из кабачков: все едят с удовольствием

Rezultatas – prancūzų virtuvės patiekalas. Jis puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos.

Готовлю уже 7 дней и никому не надоедает. Гратен из кабачков: все едят с удовольствием

👁️ 6 peržiūrų


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *