Adžika žiemai pagal mėgstamą receptą – privalote išbandyti

Sudedamosios dalys:

  • Pomidorai : 2,5 kg
  • Morkos : 1 kg
  • Saldžiosios raudonosios paprikos : 1 kg
  • Aštrioji paprika : 100 g
  • Cukrus : 150–200 g
  • Druska : 1/4 puodelio
  • Augalinis aliejus : 150 g
  • Česnakas : 200 g
  • Žalumynai : petražolės, krapai pagal skonį

Paruošimas:

Morkas sutarkuokite ant vidutinės rupumo trintuvės.

Pomidorus kruopščiai nuplaukite ir perpjaukite per pusę.

Iš saldžiųjų ir aitriųjų paprikų išimkite sėklas ir supjaustykite į keturias dalis. Nulupkite česnaką.

Visas paruoštas daržoves permeskite per mėsmalę.

Supilkite gautą daržovių mišinį į didelį puodą ir virkite ant vidutinės ugnies 1,5 valandos, retkarčiais pamaišydami.

Po 1,5 valandos į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, cukraus, druskos ir susmulkintų žolelių.

Virkite adžiką dar 30 minučių, tada nukelkite nuo ugnies.

Adžika paruošta! Supilkite ją į sterilizuotus stiklainius ir susukite laikymui.

👁️ 6 peržiūrų


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *