Sudedamosios dalys:
- Pomidorai : 2,5 kg
- Morkos : 1 kg
- Saldžiosios raudonosios paprikos : 1 kg
- Aštrioji paprika : 100 g
- Cukrus : 150–200 g
- Druska : 1/4 puodelio
- Augalinis aliejus : 150 g
- Česnakas : 200 g
- Žalumynai : petražolės, krapai pagal skonį
Paruošimas:
Morkas sutarkuokite ant vidutinės rupumo trintuvės.
Pomidorus kruopščiai nuplaukite ir perpjaukite per pusę.
Iš saldžiųjų ir aitriųjų paprikų išimkite sėklas ir supjaustykite į keturias dalis. Nulupkite česnaką.
Visas paruoštas daržoves permeskite per mėsmalę.
Supilkite gautą daržovių mišinį į didelį puodą ir virkite ant vidutinės ugnies 1,5 valandos, retkarčiais pamaišydami.
Po 1,5 valandos į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, cukraus, druskos ir susmulkintų žolelių.
Virkite adžiką dar 30 minučių, tada nukelkite nuo ugnies.
Adžika paruošta! Supilkite ją į sterilizuotus stiklainius ir susukite laikymui.

Sveiki! Esu Tautvydas – naujienų ir patarimų portalo redaktorius. Kasdien rūpinuosi, kad mūsų skaitytojus pasiektų patikima, aiškiai pateikta ir aktuali informacija. Mane domina tiek kasdieniai gyvenimo patarimai, tiek platesni visuomenės procesai, todėl siekiu, kad portale atsispindėtų įvairovė, kokybė ir vertė skaitytojui.

