Desertas – tai patiekalas, kuris užbaigia pokylį. Tai reiškia, kad tai yra valgio pabaiga, kuri turi palikti malonų poskonį. Tai saldūs skanėstai, vartojami nedidelėmis porcijomis
. Šiais laikais desertų rinka perpildyta įvairiausių tortų, saldainių ir sausainių. Kiekvienas žmogus saldumynų pasaulyje ras kažką skirtingo
. Tačiau dažnai desertais nusiviliame. Jie būna saldūs, netinkamo skonio
. Kaip namuose paruošti skanų desertą? Pasigaminkime neįprastų citrininių lazdelių patys.
Citrinų lazdelių ingredientai:
- Miltai – 360 g;
- Cukrus – 130 g;
- Sviestas – 180 g;
- Kiaušiniai – vnt;
- Kiaušinio trynys – vnt;
- Citrinos žievelė;
- Kepimo milteliai – šaukštelis;
- Vanilinis cukrus – 8 g;
- Druska – žiupsnelis.
Citrinų lazdelių paruošimas:
Į kreminį šiltą sviestą supilkite vanilinį ir klasikinį cukrų, įmuškite trynį ir kiaušinį, gerai išmaišykite. Į mišinį suberkite citrinos žievelę ir vėl išmaišykite
. Į mišinį suberkite kepimo miltelius ir druską. Į kreminį mišinį palaipsniui persijokite miltus ir išminkykite nelipnią, elastingą tešlą.

Iš pradžių iš tešlos suformuokite graikinio riešuto dydžio gumulėlius, o tada iš kiekvieno gumulėlio suformuokite lazdelę. Panardinkite lazdeles į cukrų ir dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Kepkite lazdeles 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

Rezultatas – cukrinės lazdelės, kurios nėra saldžios. Šį desertą lengva pagaminti, tačiau jis skanus.

Sveiki! Esu Tautvydas – naujienų ir patarimų portalo redaktorius. Kasdien rūpinuosi, kad mūsų skaitytojus pasiektų patikima, aiškiai pateikta ir aktuali informacija. Mane domina tiek kasdieniai gyvenimo patarimai, tiek platesni visuomenės procesai, todėl siekiu, kad portale atsispindėtų įvairovė, kokybė ir vertė skaitytojui.

