Nereikia vargti su tešla. Švelnus arbatinis pyragas: kepimui pasiruošti užtruksite vos 15 minučių.

Tortai yra dviprasmiškiausia kulinarinių patiekalų kasta. Tiesa ta, kad tortai yra ne tik saldūs. Pavyzdžiui, daugelis žmonių žino kepenų ar žuvies pyragėlius. Tačiau apskritai tortai laikomi desertu, o ne patiekalu vakarienei

. be to, tikslus tortų atsiradimo laikas nežinomas. Yra kelios deserto atsiradimo versijos. Arba saldžiųjų pyragaičių madą atrado italai, arba europiečiai pasiskolino iš arabų.

Papasakosime, kaip patiems pasigaminti gardų saldų pyragą

.

Pyragui skirtos tešlos ingredientai:

  • Miltai – 150 g;
  • avižiniai dribsniai – 100 g;
  • Cukrus – 70 g;
  • raugas – 1 šaukštelis;
  • Sviestas – 100 g;
  • Druska – žiupsnelis.

Įdarui skirti ingredientai:

  • grietinė 25% – 400 g;
  • Kiaušinis – 2 vnt;
  • Cukrus – 100 g;
  • Vanilinas – žiupsnelis;
  • Sviestas – 30 g.

Pyrago paruošimas:

Miltus ir kepimo miltelius sumaišyti su šaltu sviestu, sumalti į trupinius. Į trupinius suberti druską, cukrų ir avižinius dribsnius, greitai sumaišyti komponentus rankomis.

Įdarui dubenyje iki vientisumo sumaišyti grietinę su kiaušiniais, milteliniu cukrumi ir vanile. Ant tešlos žiedo dugno išklokite pergamentą, sieneles patepkite sviestu

. Ant dugno supilkite trupinių tešlą, užtepkite šaukštą grietinės.

Без лишней возни с тестом. Нежнейший пирог к чаю: всего 15 минут на подготовку к выпечке

Taip suformuokite tešlos ir įdaro sluoksnius. Paskutinis sluoksnis – trupinta tešla

. Ant būsimo pyrago viršaus supjaustykite šaltą sviestą.

Без лишней возни с тестом. Нежнейший пирог к чаю: всего 15 минут на подготовку к выпечке

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes.

Без лишней возни с тестом. Нежнейший пирог к чаю: всего 15 минут на подготовку к выпечке

Recepte naudojami tirpūs avižiniai dribsniai. Pyragas paruošiamas greitai, kartu jis yra saldus ir švelnus.

👁️ 7 peržiūrų


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *