Kalmarai – tai jūros gėrybės, kurių dažnai galima rasti parduotuvėse. Tačiau ne visi yra pasirengę nuolat pirkti kalmarus ir įtraukti juos į savo kasdienę mitybą. Daugelis žmonių mano, kad kalmarus sunku derinti su kitais kasdieniais maisto produktais. Tačiau, kaip rodo praktika, kalmarus galima ruošti su įvairiais ingredientais
. Kalmarai turi daug įvairių vitaminų – nuo C ir B grupės iki PP ir E. Vitaminų yra ir kalmarų filė, ir čiuptuvuose. Šios jūros gėrybės ruošiamos greitai, kartu su dauguma daržovių.
Parodysime, kaip pasigaminti salotų iš kalmarų
Kalmarų salotų ingredientai:
- Kalmarai;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- šviežias agurkas – 1 vnt;
- konservuotų kukurūzų – 180 g;
- majonezas – 2 valg;
- garstyčių – 2 šaukšteliai;
- druskos – žiupsnelis;
- džiovintų česnakų – ½ šaukštelio.
Kalmarų salotų paruošimas:
Kalmarus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 3 minutes, oda nuslys, kad būtų lengviau. Nupilkite verdantį vandenį, kalmarus nuplaukite šaltame vandenyje
. Išvalykite kalmarų vidų ir vėl užpilkite verdančiu vandeniu, nuimkite vidinę plėvelę
. Vėl užpilkite verdančiu vandeniu 3 minutėms, vėl nuplaukite šaltame vandenyje
. Kalmarus supjaustykite plonomis juostelėmis, agurkų juostelėmis
.
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir atvėsinkite. Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į dubenį su kalmarais ir agurkais
. Į salotas supilkite konservuotus kukurūzus, pagardinkite majonezu ir garstyčiomis
.
Salotas pasūdykite, pabarstykite džiovintu česnaku ir gerai išmaišykite.

Gausite subtilias salotas šventiniam stalui.

Salotas galite papuošti kalmarais su žalumynais.

Sveiki! Esu Tautvydas – naujienų ir patarimų portalo redaktorius. Kasdien rūpinuosi, kad mūsų skaitytojus pasiektų patikima, aiškiai pateikta ir aktuali informacija. Mane domina tiek kasdieniai gyvenimo patarimai, tiek platesni visuomenės procesai, todėl siekiu, kad portale atsispindėtų įvairovė, kokybė ir vertė skaitytojui.

