Kaip jau įsitikino daugelis virėjų, pyragus galima pagaminti beveik iš bet kokių ingredientų. Svarbiausia žinoti, kaip tai padaryti teisingai. Yra morkų, moliūgų kepimo receptų, iš avižinių dribsnių, rugių ir ryžių. Tačiau vienas populiariausių pyragų išlieka manų. Jis ruošiamas iš manų kruopų. Jei anksčiau manėte, kad kruopos naudojamos tik košėms virti, labai klydote. manų kruopos
yra universalus produktas, iš kurio galima formuoti kotletus, kepti pyragus ir net gaminti pyragų įdarą. Dažniausiai manų kruopos maišomos su pienu. Net kotletams gaminti manų kruopos paprastai mirkomos piene
. Paruoškime manų kruopas namuose savo rankomis.
Manų kruopų ingredientai:
- Miltai – 280 g;
- manų kruopos – 250 g;
- cukrus – 250 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilės – žiupsnelis;
- raugo – 2 šaukšteliai;
- augalinis aliejus – 125 ml;
- pieno – 250 ml;
- kiaušiniai – vnt.
Įdarui skirti ingredientai:
- grietinė 20 % – 300 g;
- cukraus – 2 valg.
Manikiūro paruošimas:
Į birius produktus įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir augalinį aliejų
.
Užminkykite tirštą tešlą pyragui
.
Supilkite tešlą į 23-26 cm skersmens kepimo formą.

Kepkite maninuką 30-35 min. 180 laipsnių temperatūroje
. Įdarui grietinę sumaišykite su cukrumi. Iškepusį pyragą užpilkite įdaru ir palikite mannikiną minutę orkaitėje.


Papuošimui mannikiną galite apibarstyti šokolado drožlėmis. Prieš ragaudami palikite pyragą porai valandų atvėsti.

Sveiki! Esu Tautvydas – naujienų ir patarimų portalo redaktorius. Kasdien rūpinuosi, kad mūsų skaitytojus pasiektų patikima, aiškiai pateikta ir aktuali informacija. Mane domina tiek kasdieniai gyvenimo patarimai, tiek platesni visuomenės procesai, todėl siekiu, kad portale atsispindėtų įvairovė, kokybė ir vertė skaitytojui.

