„Neužvirinkite vandens du kartus”: ekspertas vardija klaidas verdant arbatą

Remiantis arbatos eksperto rekomendacijomis, arbatą visada reikia ruošti tik iš šviežio vandens, jo nevirinant du kartus.

Interviu ekspertui buvo dar kartą aptartos klaidos, kurios dažnai daromos verdant arbatą. Viena iš šių klaidų buvo pakartotinis virdulyje likusio skysčio užvirinimas. Ekspertas sakė: gera arbata ruošiama tik iš šviežio vandens.

„Pagrindinė pikantiško ir stipraus gėrimo virimo paslaptis yra vanduo. Arbatai ruošti naudokite tik šviežią vandenį, niekada du kartus neužvirinkite vandens, kuris paskutinį kartą buvo likęs virdulyje”, – sakė arbatos ekspertas.

Be to, jis pasidalijo šiais patarimais, kurie naudingi verdant arbatą.

  • Juodąją arbatą reikėtų virti su okropu iš karto po to, kai užvirinamas vanduo.
  • Klaidinga žaliąją arbatą virti su okropu: vanduo neturėtų būti karštesnis nei 85 laipsniai pagal Celsijų.
  • Naudojant arbatos maišelį, išimti jį iš indo reikėtų 2-3 minutes.
  • Tie, kurie geria arbatą su pienu, turėtų įpilti pieno į gėrimą, o ne ant jo.
👁️ 14 peržiūrų


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *