Per 2 minutes išmokau supjaustyti svogūnus be ašarų: 1 paslaptis, kaip išvengti ašarų

Svogūnų pjaustymas virimui dažnai yra gana sunki užduotis, reikalaujanti ypatingos šeimininkės ištvermės. Tačiau su šiuo paprastu gyvenimo triuku viskas pasikeis.Tai pažįstamas vaizdas – pradedate pjaustyti svogūnus ir akys prisipildo ašarų. Tačiau paprastas triukas su šaldikliu gali visiškai išspręsti šią problemą. Pasirodo, greitas svogūnų užšaldymas prieš juos pjaustant padės neverkti gaminant maistą. Šaltis gerokai sulėtina už lakiuosius junginius atsakingų fermentų aktyvumą.

Kaip supjaustyti svogūnus be ašarų

Būtent šie lakieji junginiai, išsiskiriantys pjaustant svogūnus, dirgina akių gleivinę. Žema temperatūra laikinai sulėtina šių junginių plitimo procesą. Pakanka neluptą svogūną 10–15 minučių įdėti į šaldiklį. Šio laiko pakanka norimam aušinimo efektui pasiekti, ne visiškai užšaldant produkto.

Kai gausite svogūną, jį bus lengva nulupti ir supjaustyti įprastu būdu. Tačiau pastebėsite, kad aitrus aromatas tapo daug silpnesnis, o akys lieka sausos. Šis metodas veikia dėl fizinio šalčio poveikio biocheminiams procesams. Metodas yra prieinamas, saugus ir nereikalauja specialių įrankių. Raudonuosiuose svogūnuose paprastai yra žymiai mažiau medžiagų, kurios dirgina akis.

Jei tokį svogūną užšaldysite, tai taip pat padės jums neišbraukti nė vienos ašaros. Be to, norint patogiau pjauti, peilis turėtų būti aštrus – taip daug mažiau pažeisite svogūno ląsteles, todėl išsiskiria mažiau lakiųjų junginių. Kuo švaresnis pjūvis, tuo mažiau išsiskiria medžiagų, kurios gali sukelti diskomfortą jūsų gleivinei.

👁️ 4 peržiūrų


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *