Šis slyvų pyragas tirpsta burnoje: 3 paprasti receptai jaukiam rudeniui

slyvų pyragų receptai

Papasakosime, kaip pasigaminti legendinį amerikietišką slyvų pyragą ir jo supaprastintas versijas.

Ruduo – puikus metas kepti gardžius kepinius. Šiltas cinamono kvapas suteiks jaukumo bet kokiam šaltam vakarui. Sultingam desertui verta naudoti sezoninius vaisius.

Mes išrinkome tris variantus, kaip pasigaminti skanų slyvų pyragą.

Amerikietiškas slyvų pyragas

Tai vienas garsiausių desertų. Jis neprarado savo populiarumo nuo pat jo paskelbimo „New York Times“ 1983 m. Šiam kvapniam slyvų pyragui paruošti imame:

  • 150 gramų miltų;
  • 150 gramų cukraus (+ arbatinis šaukštelis);
  • 120 gramų sviesto;
  • du kiaušiniai;
  • arbatinis šaukštelis cinamono;
  • arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
  • 12 slyvų.
  • žiupsnelis druskos;
  • arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Sviestą reikia iš anksto suminkštinti. Išplakite jį su cukrumi iki vientisos ir purios masės. Įmuškite kiaušinius ir vėl išplakite.

Įberkite vanilės, žiupsnelį druskos ir miltus su kepimo milteliais. Plakite iki vientisos masės.

Supilkite tešlą į riebalais pateptą kepimo skardą. Slyvas perpjaukite per pusę ir sudėkite jas perpjauta puse į viršų. Dubenyje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Šiuo mišiniu pabarstykite pyrago paviršių ir kepkite orkaitėje 40 minučių.

Pyragą galima patiekti šiltą su ledų kaušeliu, o legendinis „New York Times“ desertas – gardus šaltas.

Slyvų pyragas ant kefyro

Tai paprastesnė vaisių deserto versija. Tešla gaunasi puri ir minkšta. Norėdami paruošti slyvų pyragą su kefyru, imame:

  • 200 gramų cukraus;
  • 200 gramų kefyro;
  • 150 gramų augalinio aliejaus (bekvapio ir beskonio);
  • trys kiaušiniai;
  • 350 gramų miltų;
  • arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
  • arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus;
  • 400 gramų slyvų.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir vanile iki purumo. Supilkite kambario temperatūros kefyrą, sviestą ir išmaišykite.

Dalimis įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Tešla bus panaši į tirštą grietinę. Supilkite ją į aliejumi pateptą kepimo indą.

Nuplautas slyvas perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus.

Išdėliokite vaisius, šiek tiek prispausdami juos prie tešlos paviršiaus.

Kepkite apie 40 minučių, o atvėsusį geriau išimti iš formos. Papuošimui galite pabarstyti cukraus pudra.

Slyvų pyragas – paprastas receptas keptuvėje

Slyvų pyragas ruošiamas keptuvėje su storu dugnu ir 26 centimetrų skersmens. Norėdami jį paruošti, turite imtis:

  • trys kiaušiniai;
  • 10 gramų kepimo miltelių;
  • ketvirtadalis arbatinio šaukštelio druskos;
  • arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto;
  • 200 gramų kefyro;
  • 150 gramų cukraus;
  • 80 gramų sviesto;
  • 250 gramų miltų;
  • 500 gramų slyvų.

Slyvas perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Jei vaisiai dideli, supjaustykite juos mažesniais gabalėliais.

Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir cukrumi. Supilkite kefyrą ir išmaišykite. Įdėkite sviesto arba tiek pat bekvapio augalinio aliejaus, išmaišykite. Įberkite vanilės, kepimo miltelių ir miltų. Tešla turi būti gana skysta.

Kepimo skardą išklokite sviestu pateptu kepimo popieriumi. Ant viršaus paskleiskite slyvas ir tešlą. Išlyginkite mentele. Įjunkite viryklę iki silpnos ugnies, uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite apie 20 minučių.

Ant dangtelio gali atsirasti kondensatas – jį reikia nuvalyti servetėle. Kai pyrago kraštai pakeis spalvą, jį galima apversti. Norėdami tai padaryti, uždenkite desertą pergamentiniu popieriumi ir lėkšte. Atsargiai apverskite kepimo formą, laikydami lėkštę ranka.

Nuimkite kepimo popierių nuo slyvų pusės ir grąžinkite pyragą į kepimo formą. Popierius, kuriuo buvo uždengtas desertas, turėtų būti apačioje. Uždenkite dangčiu ir kepkite dar dešimt minučių. Visais atvejais patikrinkite iešmeliu arba dantų krapštuku, ar pyragas iškepęs.

Išimame pyragą ir atvėsusį pabarstome milteliais.

👁️ 8 peržiūrų


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *