Kokia obuolių veislė geriausiai tinka kepimui: įvardyta pati geriausia

obuolių veislė pyragams

Dažnai obuolių pyragai gaunasi visiškai kitokie nei parodyta recepte. Ir tam yra paaiškinimas – tikriausiai tiesiog pasirinkote netinkamą obuolių veislę. Taip, pasirodo, kad tai svarbu skaniems pyragams.

Kalbant apie obuolius, atrodo, kad nėra prasmės rinktis, tiesiog imk tą, kuris į tave žiūri, ir valgyk į sveikatą. Tačiau visai kas kita, kai obuoliai naudojami kepiniuose. Čia svarbus ne tik saldumas, bet ir rūgštingumas, tekstūra ir net sultingumas. Todėl virėjai pataria neimti pirmųjų pasitaikiusių, o juos rūšiuoti.

Geriausias kepimui skirtas obuolys turėtų derinti du pagrindinius parametrus. Pirma, tai lengvas rūgštumas, kuris subalansuoja įdaro cukrų. Antra, tinkama tekstūra – vaisius turi išlikti tankus net ir po kepimo, nesuirti į košę, bet ir nelikti per kietas.

Patyrę virėjai vieningai teigia, kad jei reikėtų rinktis tik vieną rūšį, tai būtų Jonathano sūris. Jis yra pakankamai rūgštus, kad įdaras nebūtų per daug blankus, gerai išlaiko formą ir neišsilieja. Štai kodėl jis laikomas universaliu pasirinkimu pyragams, pyragams, trupininiams patiekalams ir net troškiniams.

Antra pagal populiarumą veislė dažnai vadinama „Golden Delicious“. Ji minkštesnė, minkštesnė (bet nevirsta koše) ir malonaus natūralaus saldumo, todėl galima dėti mažiau cukraus. Kai kurie konditeriai netgi pataria viename patiekale derinti „Jonathan“ ir „Golden Delicious“ obuolius, nes vienas obuolys suteikia rūgštumo, o kitas – saldumo.

Jei šių veislių nerandate, galite derinti kitas. Subtilesniam įdarui tinka „Idared“, „McIntosh“ arba „Pink Lady“. Tačiau norint ryškaus rūgštumo ir tankaus minkštimo, geriau rinktis „Granny Smith“, „Melrose“ arba „Honey Crisp“. Svarbiausia nesirinkti per daug sultingų veislių, nes kepant ištekės sulčių perteklius, pridegs ant kepimo skardos, o tešla viduje gali tapti minkšta.

Blogiausias pyragų pasirinkimas, pasak ūkininkų, yra „Red Delicious“. Jo minkštimas per daug birus ir vandeningas, todėl kepant praranda ir formą, ir skonį.

👁️ 7 peržiūrų


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *