Dažnas indaplovės naudojimas žymiai sutrumpins keptuvės tarnavimo laiką.
Neprideganti danga sumažina aliejaus ar riebalų kiekį, reikalingą maistui nepridegti, taip pat prilipusio maisto kiekį, kurį reikia nušveisti. Deja, daugelis žmonių po kiekvieno maisto gaminimo tiesiog deda savo keptuves į indaplovę, todėl jos praranda savo savybes.
Ar galiu plauti nepridegančią keptuvę indaplovėje?
Indaplovė netinka indams su nepridegančia danga. Indaplovių plovikliuose esančios cheminės medžiagos gali sukelti koroziją ir pašalinti nepridegančią dangą.
Indaplovės indams plauti taip pat naudoja labai karštą vandenį ir aukšto slėgio sroves, kurios gali pažeisti nepridegančias dangas. Jei indaplovę perkraunate, kiti keptuvės ir daiktai taip pat gali trintis į paviršių ir palikti įbrėžimų ar įskilimų.
Vieno plovimo indaplovėje ciklo metu keptuvės danga gali pradėti luptis. Dažnas indaplovės naudojimas gerokai sutrumpins jos tarnavimo laiką.
Kaip tinkamai plauti keptuves
Prieš panardinant nepridegančią keptuvę į vandenį, leiskite jai atvėsti iki kambario temperatūros, kad ji nedeformuotųsi.
Valymui naudokite švelnų indų ploviklį ir šiltą vandenį.
Maisto likučius pašalinkite minkšta kempine arba virtuviniu rankšluosčiu. Niekada nenaudokite abrazyvinių kempinių, nes jos gali pažeisti nepridegančią dangą. Tada gerai nuplaukite šiltu vandeniu.
Norėdami pašalinti sunkiai įveikiamus riebalus ar maisto likučius nuo keptuvės išorės, pamirkykite ją šiltame muiluotame vandenyje 15–20 minučių. Pamirkykite drėgną kempinę kepimo sodoje, kuri veiks kaip švelnus abrazyvas, ir nušveiskite keptuvę. Gerai nuplaukite.
Prieš padėdami keptuvę į vietą, leiskite jai išdžiūti ore arba naudokite nepūkuotą mikropluošto šluostę, kad įsitikintumėte, jog ji sausa.
Kada keisti nepridegančią keptuvę
Nė viena keptuvė su nepridegančia danga nėra amžina.
Daugelį jų reikės pakeisti po 5–6 metų reguliaraus naudojimo.Pagrindiniai požymiai, kad keptuvės tarnavimo laikas baigėsi:
- Neprideganti danga pradeda luptis arba atšoka nuo keptuvės.
- Gilūs įbrėžimai paviršiuje.
- Maistas nuolat limpa.
Ko nedaryti su nepridegančia keptuve
Niekada nenaudokite metalinių įrankių gamindami maistą, nes jie gali subraižyti nepridegantį paviršių. Naudokite medinius arba silikoninius šaukštus ir menteles.
Nekaitinkite nepridegančios keptuvės ant didelės ugnies. Kepkite žemesnėje temperatūroje, kad išsaugotumėte nepridegančias paviršiaus savybes.
Tinkamai laikykite keptuves. Niekada nedėkite jų vienos ant kitos, nebent tarp jų įdėtumėte virtuvinį rankšluostį arba popierinį rankšluostį, kad išvengtumėte trinties ir dėl to atsirandančių įbrėžimų bei įskilimų.
Taip pat neturėtumėte naudoti abrazyvinių valymo priemonių ar kietų kempinių, įskaitant metalines.

Sveiki! Esu Tautvydas – naujienų ir patarimų portalo redaktorius. Kasdien rūpinuosi, kad mūsų skaitytojus pasiektų patikima, aiškiai pateikta ir aktuali informacija. Mane domina tiek kasdieniai gyvenimo patarimai, tiek platesni visuomenės procesai, todėl siekiu, kad portale atsispindėtų įvairovė, kokybė ir vertė skaitytojui.




