Du skanių troškinių receptai – iš vištienos ir kiaulienos.
Vištienos arba kiaulienos troškinys yra daugelio mėgstamas patiekalas. Jis gaminamas orkaitėje arba autoklave, todėl pakartoti troškinio receptą namuose nėra problema.
Mes pasirinkome du variantus, kurie tiks net pradedantiesiems, jei jie turi autoklavą.
Kiaulienos troškinys autoklave pagal GOST
Padauginkite ingredientų skaičių iš stiklainių skaičiaus. Recepte jie nurodyti pusės litro stiklainiui. Paruošimui imame:
- 450 gramų kiaulienos kumpio;
- arbatinis šaukštelis druskos;
- šaukštas svogūno;
- trys juodieji pipirai;
- vienas lauro lapas.
Kiaulienos mėsą supjaustykite mažais gabalėliais – maždaug po 30–50 gramų. Svogūną smulkiai supjaustykite. Prieskonius, svogūną ir mėsą sudėkite į gerai nuplautus stiklainius, lengvai sutankindami.
Turinys turėtų siekti stiklainio „pečius“ – maždaug du centimetrus iki viršaus. Įdėkite stiklainius į autoklavą. Jie turėtų būti apsemti vandens du tris centimetrus.
Uždarykite autoklavą ir įkaitinkite jį iki 113–115 laipsnių. Kai temperatūra pasieks 90 laipsnių, patikrinkite avarinį (arba apsauginį) vožtuvą.
Virkite 30–40 minučių. Tada vadovaukitės autoklavo instrukcijomis arba palikite jį ir stiklainius atvėsti iki kambario temperatūros.
Po to išimame stiklainius ir paliekame juos kelioms savaitėms. Taip ne tik troškinys bus skanesnis, bet ir patikrinsime konservuotų produktų saugumą. Jei kas nors nutiko ne taip, tai per nurodytą laiką stiklainiuose pradės daugintis bakterijos. Tai galima pastebėti iš išsipūtusio ar suplyšusio dangtelio.
Jei nieko panašaus neįvyko, tuomet troškinį galite valgyti be baimės.
Vištienos troškinys
Tai labai paprastas troškinys autoklave. Jis puikiai tinka pradedantiesiems, kurie pirmą kartą gamina tokius patiekalus.
Paruošimui imame:- kilogramas vištienos blauzdelių arba šlaunelių;
- arbatinis šaukštelis druskos;
- penki-šeši juodieji pipirai;
- du ar trys lauro lapai.
Mėsą nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir pasūdykite. Į švarius stiklainius sudėkite du ar tris pipirų grūdelius ir vieną lauro lapą. Tada mėsą sandariai supakuokite.
Užpilkite vandeniu ant viršaus, palikdami du centimetrus iki stiklainio krašto. Sandariai užsukite dangtelius ir nusiųskite stiklainius į autoklavą.
Troškinys sterilizavimo režimu 120 laipsnių temperatūroje verda apie 70–75 minutes. Ateityje galite pabandyti naudoti kitus prieskonius: garstyčių sėklas, raudonėlį, kalendrą ar kitus.

Sveiki! Esu Tautvydas – naujienų ir patarimų portalo redaktorius. Kasdien rūpinuosi, kad mūsų skaitytojus pasiektų patikima, aiškiai pateikta ir aktuali informacija. Mane domina tiek kasdieniai gyvenimo patarimai, tiek platesni visuomenės procesai, todėl siekiu, kad portale atsispindėtų įvairovė, kokybė ir vertė skaitytojui.




