Štai kokią daržovę reikia dėti šalia duonos, kad ji nesugestų savaitę.
Gaila, kai šviežias duonos kepalas sudžiūva arba, dar blogiau, supelija vos po kelių dienų. Pasirodo, yra paprastas būdas gerokai pailginti jo galiojimo laiką neužšaldant. Nors užšaldymas yra puikus būdas, jei norite duoną laikyti ilgiau nei mėnesį, yra ir kitas būdas ją išlaikyti šviežią tiesiog savo virtuvėje.
Pagrindinė duonos laikymo klaida
Daugelis žmonių duoną laiko šaldytuve, manydami, kad ji ilgiau išliks šviežia. Tačiau ekspertai teigia, kad tai viena didžiausių klaidų, kuri tik pagreitina senėjimą dėl drėgmės praradimo.
Slaptas ingredientas jūsų šaldytuve
„Green Beeswax Wrap“ ekspertai rekomenduoja duoną laikyti lininiame maišelyje arba duoninėje su… saliero stiebu.
Norint suprasti, kodėl šis metodas veikia, svarbu žinoti, kad pagrindinis šviežios duonos priešas yra drėgmės praradimas. Dėl to laikui bėgant ji tampa sausa, kieta ir supelija.
Kaip salieras veikia laikant duoną
Salieras sudaro 95 % vandens. Įdėjus vieną ar du stiebus į maišelį su duona, salieras lėtai pradeda išskirti drėgmę į aplinką. Taip viduje sukuriamas idealus drėgnas mikroklimatas, kuris neleidžia duonai išdžiūti. Dėl to ji ilgiau išlieka minkšta ir šviežia.
Be didelio vandens kiekio, salieras pasižymi natūraliomis antibakterinėmis savybėmis. Tai padeda išvengti pelėsių sporų ir kitų mikroorganizmų augimo ant duonos paviršiaus.

Sveiki! Esu Tautvydas – naujienų ir patarimų portalo redaktorius. Kasdien rūpinuosi, kad mūsų skaitytojus pasiektų patikima, aiškiai pateikta ir aktuali informacija. Mane domina tiek kasdieniai gyvenimo patarimai, tiek platesni visuomenės procesai, todėl siekiu, kad portale atsispindėtų įvairovė, kokybė ir vertė skaitytojui.

