Kaip gaminti mėsą: ekspertai įspėja apie didžiausias klaidas

Nepaisant virėjo profesionalumo, daugelis žmonių gamindami mėsą dažnai daro tas pačias klaidas. Ekspertai perspėja, kad jos gali ne tik sugadinti patiekalo skonį, bet ir pakenkti sveikatai.

Neįkaitinkite keptuvės iš anksto.

Tai vienas svarbiausių maisto gaminimo etapų. Jei prieš dėdami maistą į keptuvę jos neįkaitinsite, patiekalas, pirma, keps ilgiau, antra, padidės maisto perkaitinimo rizika.

Šaldytos mėsos gaminimas

Nors gali atrodyti, kad šaldytos mėsos gaminimas sutaupys laiko, iš tikrųjų ji taps per minkšta, vandeninga ir sulaužyta skaidulų struktūra. Kai kuriais atvejais tai gali sukelti skrandžio sutrikimus.

Mėsą kepkite tiesiai iš pakuotės

Kepti kepsnį ant keptuvės ar grotelių tiesiai iš šaldytuvo – puikus būdas jį sugadinti. Kad mėsa tinkamai ir tolygiai iškeptų, palaikykite ją kambario temperatūroje ir nusausinkite drėgmės perteklių popieriniais rankšluosčiais.

Mėsą supjaustykite iškart po kepimo

Kai kepsnys iškeps, geriausia leisti jam „kvėpuoti“, prieš pradedant pjaustyti. Tiesa ta, kad karštoje mėsoje visos sultys susikaups pjūvio centre. Tačiau jei paliksite ją kelioms minutėms po kepimo, sultys turės laiko pasiskirstyti ir susigerti po visą gabalą. Tai technika, kurią profesionalai naudoja sultingam kepsniui pagaminti.

👁️ 4 peržiūrų


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *