Paprastas, bet labai skanus patiekalas, pagamintas iš paprasčiausių ingredientų.
Virimui reikės šių ingredientų:
- – virti grikiai, 1 stiklinė;
- – bulvės, 3 vnt.;
- – kiaušinis, 1 vnt.;
- – svogūnas, 1 vnt.;
- – miltai arba džiūvėsėliai;
- – druska, pipirai ir prieskoniai pagal skonį;
- – žalumynai pagal skonį;
- – aliejus.
Norėdami paruošti padažą, imkite:
- – riebios grietinės, 100 g;
- – česnako, 3 skiltelės;
- – garstyčios, 1 arb. šaukštelis;
- – druska.
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite aliejuje.
Bulves sutrinkite, sumaišykite su svogūnu, kiaušiniu ir grikiais. Pagardinkite druska, pipirais ir aromatinėmis žolelėmis, galite naudoti šviežius krapus ir petražoles. Sumaišykite masę.
Iš masės suformuokite kotletus taip, kad jie liptų prie rankų, sudrėkinkite juos vandeniu.
Kotletus apvoliokite miltuose arba džiūvėsėliuose (tinka ir kukurūzų miltai) ir apkepkite iš abiejų pusių augaliniame aliejuje ant silpnos ugnies.
Padažui sumaišykite grietinę su garstyčiomis, smulkintu česnaku, druska, pipirais ir smulkintu svogūnu. Patiekite kotletus šaltus.
Masė gaunasi minkšta ir elastinga, todėl į kotletus galite įdėti įdaro. Pavyzdžiui, tai gali būti virti kiaušiniai, supjaustyti kubeliais, arba grybai, kepti su svogūnais, arba kiaušiniai, supjaustyti su žaliaisiais svogūnais.


Sveiki! Esu Tautvydas – naujienų ir patarimų portalo redaktorius. Kasdien rūpinuosi, kad mūsų skaitytojus pasiektų patikima, aiškiai pateikta ir aktuali informacija. Mane domina tiek kasdieniai gyvenimo patarimai, tiek platesni visuomenės procesai, todėl siekiu, kad portale atsispindėtų įvairovė, kokybė ir vertė skaitytojui.

