Aš marinuoju agurkus tokiu būdu jau 5 metus: „Saldžiųjų“ agurkų receptas

Pagal šį receptą pagaminti agurkai labai primena bulgariškų agurkų skonį, daugeliui pažįstamą nuo vaikystės: saldūs, vidutiniškai aštrūs, labai tankūs ir traškūs.

Virimui reikia šių ingredientų:

  • agurkai, 2 kg;
  • vanduo, 1 litras;
  • cukrus, 200 g;
  • druskos, 2 šaukštai;
  • česnako, 6 skiltelės;
  • 9% arba 6% acto, 200 ml.

Virimo procesas

Agurkų dydis nesvarbu, bet aš darau taip: užkandžiams į vienus stiklainius dedu mažus, o salotoms, sriuboms, pyragų įdarams – didelius.

Į puodą supilkite vandenį, ištirpinkite jame druską ir cukrų, supilkite actą. Užvirinkite, virkite minutę ir nukelkite nuo viryklės, atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Stiklainius nuplaukite ir sterilizuokite su dangteliais, tada nusausinkite.

Į stiklainius įdėkite kelias skilteles česnako, sudėkite agurkus, užpilkite sūrymu ir uždenkite dangteliais.

Stiklainius sudėkite į puodą ant rankšluosčio, užpilkite šiltu vandeniu ir sterilizuokite 7–10 minučių nuo tada, kai vanduo puode užvirs.

Užsukite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti.

Laikome rūsyje, sandėliuke arba balkone.

Pabandykite pasigaminti šiuos agurkus ir tikrai pradėsite reguliariai konservuoti naudodami šį receptą.

👁️ 5 peržiūrų


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *